• Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 • Logo
 


Címlap Bemutatkozás

Bemutatkozás
Wilk Zsófia


A sport kisgyerekkorom óta életem része, nem kis részben szüleimnek köszönhetően, akik maguk is aktívan sportoltak, sajnos csak fiatal korukban. A világ számos pontján élve érdekes kihívást jelentett mindig megtalálni a lehetőséget az aktív mozgásra, és például arab országokban a hölgyek számára egyáltalán engedélyezett mozgásformákat felkutatni.


Már ottani egyetemi tanulmányaim során felkértek az egyetemista lányok mozgásszegény életmódjának ellensúlyozására. Ez a kezdeti idegenkedés és gyanakodás után komoly sikert aratott, melyet az egyetem anyagilag és erkölcsileg is elismert.


Később szállodavezetői munkám során komoly hangsúlyt fektettem a szálloda wellness irányú fejlesztésére. Már eddigi életem során is számos kultúrával ismerkedtem meg, de az aktív sport minden időben és kontinensen az életem része maradt. Ezen tapasztalatok és személyes egészségügyi gondjaim újabb és újabb területek megismerése felé vezettek, így tettem szert egyre komolyabb táplálkozástudományi, edzéselméleti és sportszervezési ismeretekre, melyeket később saját vállalkozásomban is hasznosítottam.


Közben az általam űzött sportok is megváltoztak, egyre inkább a szabadban, természetben űzhető sportok vonzottak, ahol a fizikai és lelki határaim megismerésére nyílt lehetőségem. Eközben ismerkedtem meg a nordic walkinggal is, ami azóta szerelmem lett, és hivatásomnak érzem, immár világbajnoki bronzérmesként és mesteredzőként is, ennek a nagyszerű mozgásformának az elterjesztését mindazokkal a kapcsolódó ismeretekkel, amik széles tömegek életminőségét javíthatják jelentősen.
 
A nordicwalkingsport.hu kezdete

Ausztriai túráim során találkoztam a nordic walkinggal először. Nagyon megtetszett, s kis kezdeti bizonytalankodás után, amit az okozott, hogy a körülöttem lévők kinevettek, nekikezdtem. Először Ausztriába jártam az információkért, amiket  akkor még  a www.turasi.hu honlapon tettem közzé. Több futó és gyalogló versenyen vettem részt csak azért, hogy a nordic walkingot népszerűsítsem.

Egy lelkes kis úttörő csapat gyűlt körém még a turasi.hu honlapon keresztül, akikkel egyre rendszeresebben edzettünk együtt, és próbáltam nekik átadni azt a tudást, amire folyamatosan tettem szert. A nordic walking egyre jobban tetszett, és egyre többen és egyre komolyabb keretek között kerestek meg ezzel kapcsolatban, én meg egyre komolyabban kerestem a tudást.

Sok kudarc és a gyorstalpaló kurzusokat végző edzők hadának hozzá nem értő bolondozása után úgy döntöttem, hogy profi módon akarom csinálni a nordic walkingot és így jutottam el a VDNOWAS-hoz, a Nordic Walking Iskolák Szövetségéhez. A megalapítója Harald Fichtner Finnországban tanulta a sportot és hozta elsőként el északról a tudást Németországba. A német nyelvterület oktatói tőle tanulták a sportot. Ő azóta is etalonnak számít ha nordic walkingról esik szó. A Nordic Sports Magazin 2003-ban a Nordic Walking Dalai Lámájának nevezte, és ezen a megtisztelő címen emlegeti a sportirodalom azóta is. Így esett választásom az ő képzésére.

Én is, mint mindenki, az alapképzéssel kezdtem, de már az alatt elhatároztam, hogy leteszem a C-Trainer vizsgát is. Azt mondják véletlenek nincsenek. Harald Fichtner már egy ideje tervezte, hogy a VDNOWAS-t Magyarországra is kiterjeszti, de ez nemrégiben még csak terv volt. Ekkor találkoztunk, s tetszett meg neki elkötelezettségem és a nordic walking terén elért eredményeim, amikre oly nehéz körülmények között tettem szert. Meghívott, hogy folytassam edzői tanulmányaimat és indítsam útnak a VDNOWAS-t Magyarországon.

Ez a szövetség a biztosítéka az itthoni minőségi oktatásnak és edzőképzésnek is. Harald Fichtner vezetésével a szövetség elsőként nyerte el az LGA-minőségtanúsítványt. Az elismerés a folyamatos innovációt, a profi szakemberek bevonását (neves sportorvosok, ortopédusok, gyógytornászok, fitness edzők, jógaoktatók, stb.), az edzők folyamatos képzését és kontrollját és a nyújtott szolgáltatások magas színvonalát bizonyítja.

A Nordic Walking Sport ezt a tudást és minőségi szolgáltatást hozza el Magyarországra mind a leendő edzők, mind a nordic walking rajongói számára.
 
Célunk

Remélem, hogy sikerül minél több embert rávezetni e sport szépségére és jelentőségére, segítséget nyújtani a felszerelés, főleg a botok kiválasztásában, a helyes technika megtanulásában, de mindenek előtt egy lelkes és összetartó csapat kialakításában, akik szívesen adják tovább amit már tudnak.

A honlap egyik célja, hogy az emberek egészségének megőrzéséért dolgozó kollégákkal felvegyük a kapcsolatot, és a jövőben sikeresen dolgozhassunk együtt. Ezért nagy szeretettel várom például háziorvosok, sebészek, gyerekgyógyászok, belgyógyászok, sportorvosok, gyógytornászok, pszichológusok, természetgyógyászok, wellnes szakértők érdeklődését. Emellett természetesen mindenki másét is, aki úgy gondolja, hogy sikeresen tudnánk együttműködni (üzletek, szövetségek, szállodák, szolgáltatók, stb.). Egyre több felkérés érkezik hozzánk előadások tartására például orvosok számára. Elégedett ügyfelek is szép számmal ajánlanak tovább orvosaiknak, és sikerül így újabb és újabb jól működő kapcsolatot kiépíteni. Aki tehát kedvet érez erre, keressen meg minket e-mailben vagy telefonon.

info@nordicwalkingsport.hu, 06-20-4625791